keskiviikko, 20 maaliskuu 2019 10:59

TUTOn Matt Nickersonille kolmen ottelun pelikielto

TUTOn Matt Nickersonille on tuomittu kolmen ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt TUTOn Matt Nickersonille kolmen ottelun pelikiellon. Nickersonille tuomittiin 19.3.2019 pelatussa SaPKon ja TUTOn välisessä ottelussa pään tai niskan alueelle kohdistuneesta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa TUTO Hockeyn pelaaja ja SaPKon pelaaja ajautuvat vihellyksen jälkeen kiistaan keskiviivan tuntumassa. Tällöin TUTO Hockeyn Matt Nickerson tulee tuntuvalla vauhdilla tilanteeseen ns. kolmantena pelaajana taklaten SaPKon pelaajaa. Pelaajan vastineen mukaan hänen tarkoituksenaan on alunperin ollut mennä väliin toiseen tilanteeseen, mutta kyseisen kiistan tullessa hänen eteensä, on hän tehnyt nopean päätöksen puuttua nimenomaisesti tähän.

Asiassa saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että tilanteessa taklaus osuu suoraan vastustajaa päähän. Näin kyseessä on sääntökirjan tarkoittama päähän kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Taklauksen voimakkuus ja pelaajan kohotettu taklausasento huomioiden kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin piittaamattomana, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Kurinpitoryhmä katsoo asian seuraamusharkinnassa korottavaksi tekijäksi sen, että teko tapahtuu vihellyksen jälkeen, ja että Nickerson tulee tilanteeseen kolmantena tahona. Näin SaPKon pelaajalla ei ole ollut käytännössä mitään mahdollisuutta valmistautua tulevaan kontaktiin. Kurinpitoryhmä katsoo teon olleen vaarallinen ja pitävän sisällään loukkaantumisriskin, joka tässä tapauksessa on konkretisoitunut vastustajan loukkaantumisena.

Edellä esitetty sekä Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset huomioiden TUTO Hockeyn Matt Nickersonille määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next