keskiviikko, 20 maaliskuu 2019 08:39

SaPKon Eetu Pylkkäselle yhden ottelun pelikielto

SaPKon Eetu Pylkkäselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt SaPKon Eetu Pylkkäselle yhden ottelun pelikiellon.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan: Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Tilanteessa TUTO Hockeyn pelaaja kuljettaa kiekkoa hyökkäysalueella maalin takaa kohti kulmausta ja pelaa kiekon keskustaan. Välittömästi luovuttuaan kiekosta taklaa SaPKon Eetu Pylkkänen tätä. Muutoin puhtaan taklauksen yhteydessä taklaavan pelaajan liikerata jatkuu niin, että kontaktin lopussa hänen mailansa iskeytyy tuntuvalla voimalla vastustajaa pään / kasvojen alueelle aiheuttaen vertavuotavan haavan. Näin tilanne täyttää edellä kuvatun päähän kohdistuneen taklauksen tunnusmerkistön, ja on siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä katsoo pelaajan toimineen tilanteessa siten huolimattomasti ja piittaamattomasti, että Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden teosta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyin perustein SaPKon Eetu Pylkkäselle määrätään yhden (1) ottelun pelikielto.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next