keskiviikko, 20 maaliskuu 2019 08:31

LeKin Otto Latvalalle yhden ottelun pelikielto

LeKin Otto Latvalalle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt LeKin Otto Latvalalle yhden ottelun pelikiellon. Latvalalle tuomittiin 19.3.2019 pelatussa LeKin ja RoKin välisessä ottelussa selästä taklaamisesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 123 kohdan mukaan selästä taklauksessa pelaaja taklaa haavoittuvassa asemassa olevaa pelaajaa, joka ei ole tietoinen uhkaavasta iskusta tai joka ei pysty suojaamaan tai puolustamaan itseään tällaiselta iskulta. Kontakti kohdistuu taklattavan vartaloon selkäpuolelta. Edelleen sääntökirjan 123 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa selästä taklauksen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa RoKin pelaaja luistelee kiekon kanssa oikeaa kaistaa pitkin kohti hyökkäysaluetta. Saavuttuaan hyökkäysalueelle pelaaja menettää kiekon hallinnan, jolloin kiekko ajautuu kulmaukseen pelaajan seuratessa kiekkoa. RoKin pelaajan takana luisteleva LeKin Otto Latvala tulee tilanteeseen siten, että hieman ennen laitaa hän ottaa RoKin pelaajan paidasta kiinni hidastaen tämän vauhtia. Tämän jälkeen Latvala suorittaa kontaktin RoKin pelaajan selkään aiheuttaen tämän sinkoutumisen laitaa vasten. Kurinpitoryhmä katsoo, että tilanne täyttää edellä kuvatun selästä taklauksen tunnusmerkistön. Edelleen kurinpitoryhmä katsoo Latvalan toimineen tilanteessa huolimattomasti aiheuttaen toiminnallaan vastustajan vaarallisen sinkoutumisen päin laitaa. Vaikka kontakti itsessään ei ole voimakas, toteaa kurinpitoryhmä teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyn perusteella LeKin Otto Latvalalle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next