lauantai, 23 helmikuu 2019 10:19

KOOVEEn Ville Lehtoselle yhden ottelun pelikielto

KOOVEEn Ville Lehtoselle on määrätty yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt KOOVEEn Ville Lehtoselle yhden ottelun pelikiellon. Lehtoselle 22.2.2019 pelatussa KOOVEEn ja IPK:n välisessä ottelussa Pään tai niskan alueelle kohdistuvasta taklauksesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa IPK:n pelaaja luopuu kiekosta ja jatkaa luistelua oman maalinsa takaa. Tällöin pelaajan takaa tuleva KOOVEE:n Ville Lehtonen pyrkii ohi IPK:n pelaajasta nostaen mailansa ylös ja tönäisten kädellä / mailanvarrella IPK:n pelaajaa pään ja niskan seudulle. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntöpykälän tarkoittama pään tai niskan alueelle kohdistunut taklaus ja siten rangaistava teko. Vaikka IPK:n pelaaja ei loukkaantunut teon seurauksena, katsoo kurinpitoryhmä pään alueelle kohdistuneen mailankäytön olleen siinä määrin piittaamatonta ja vaarallista, että Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset ja seuraamuskäytäntö huomioiden teosta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyn perusteella KOOVEE:n VIlle Lehtoselle määrätään yhden (1) ottelun lisärangaistus.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next