lauantai, 23 helmikuu 2019 10:13

TUTOn Henry Mäntylälle kolmen ottelun pelikielto

TUTOn Henry Mäntylälle on määrätty kolmen ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt TUTOn Henry Mäntylälle kolmen ottelun pelikiellon. Mäntylälle tuomittiin 22.2.2019 pelatussa TUTOn ja SaPKon välisessä ottelussa poikittaisesta mailasta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 127 kohdan määritelmän mukaan poikittainen maila on teko, jossa pelaaja taklaa vastustajaa kehoon jäästä kohotetulla, molemmin käsin pidetyllä mailalla. Samaisen säännön ii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa poikittaisen mailan seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Asiassa saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että TuTon Henry Mäntylä taklaa kohotetulla poikittaisella mailalla vastustajan pelaajaa TuTon puolustusalueen kulmassa. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama poikittainen maila ja siten rangaistava teko. Iskun voidaan katsoa olleen erittäin voimakas, sillä Mäntylän maila menee poikki iskun seurauksena. Taklaus kohdistuu niin ikään vastustajan selkäpuolelle. Kurinpitoryhmä pitää pelaajan mailankäyttöä tilanteessa ylimitoitettuna ja erittäin piittaamattomana. Kurinpitoryhmä katsoo, että Mäntylällä olisi ollut tilanteessa kaikki mahdollisuudet taklata vastustajaa sallituin keinoin. Kurinpitoryhmä katsoo, että tilanteesta tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyin perustein TuTon Henry Mäntylälle määrätään kolmen (3) ottelun lisärangaistus.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next