tiistai, 19 helmikuu 2019 09:32

Ketterän Samuli Tanhualle yhden ottelun pelikielto

Imatran Ketterän Samuli Tanhualle on määrätty yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Ketterän Samuli Tanhualle yhden ottelun pelikiellon. Tanhualle tuomittiin 16.2.2019 pelatussa Ketterän ja Hermeksen välisessä ottelussa pään tai niskan aluelle kohdistuneesta taklauksesta. 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaisessa pään tai niskan alueelle kohdistuvan taklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että Tanhua iskee takatilanteessa jäässä makaavaa kiekotonta vastustajan pelaajaa kädellään / mailallaan suoraan pään alueelle. Näin kyseessä on sääntökirjan 124 kohdan tarkoittama isku pään tai niskan alueelle, ja siten rangaistava teko. Asian arvioinnissa on huomioitu vastustajan haavoittuva asento, sekä se, että erotuomariraportin mukaan isku on osunut vastustajaa naamaan. Vaikka isku ei ole ollut erityisen kova, katsoo kurinpitoryhmä teon olleen siinä määrin piittaamaton ja vaarallinen, että Mestiksen kauden 2018-19 kurinpitolinjaukset huomioiden siitä tulee määrätä ottelurangaistus.

Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next