perjantai, 15 helmikuu 2019 10:04

Hermeksen Henri Limmalle yhden ottelun pelikielto

Hermeksen Henri Limmalle on määrätty yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Hermeksen Henri Limmalle yhden ottelun pelikiellon.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 152 kohdan mukaisessa polvitaklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti: Pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan.

Edelleen sääntökirjan kohdan 152 ii mukaan: Pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Sääntökirjan 152 kohdan määritelmän mukaan polvitaklauksessa pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan. Edelleen sääntökirjan kohdan 152 ii mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Tilanteessa Hermeksen Henri Limma hiljaisella vauhdilla kiekosta juuri luopunutta IPK:n pelaajaa laidan tuntumassa IPK:n puolustusalueella. Taklaus suoritetaan sinänsä vielä taklattavissa olevaan pelaajaan, eikä sitä tehdä liian kovalla vauhdilla. Saadun selvityksen perusteella on kuitenkin selvää, että Limma ojentaa tilanteessa vasemman polvensa osuen sillä vastustajan jalkaan. Näin kyseessä on edellä kuvatun sääntökohdan tarkoittama polvitaklaus, ja siten rangaistava teko.

Kurinpitoryhmä korostaa, että pelaaja on lähtökohtaisesti aina vastuussa siitä, että taklaus suoritetaan puhtaasti. Kuripitoryhmä katsoo, että vastaavanlaisiin polvitaklauksiin sisältyy loukkaantumisriski, joka tässä tilanteessa on konkretisoitunut vastustajan loukkaantumisena. Kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin vaarallisena ja piittaamattomana, että siitä tulee määrätä sääntökirjan 152 ii kohdan mukaan ottelurangaistus. Edellä mainitut seikat ja kauden 2018-19 seuraamuskäytäntö huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next