perjantai, 15 helmikuu 2019 09:56

Jokipoikien Niko Seppälälle kahden ottelun pelikielto

Jokipoikien Niko Seppälälle on määrätty kahden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Jokipoikien Niko Seppälälle kahden ottelun pelikiellon. Seppälälle tuomittiin 13.02.2019 pelatussa Jokipoikien ja LeKin välisessä ottelussa pään tai niskan aluelle kohdistuneesta taklauksesta. 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 124 kohdan mukaan ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Päähän kohdistuneessa taklauksessa pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Edelleen sääntökirjan 124 ii kohdan mukaan pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen vastustajan pään tai niskan alueelle, voidaan myös tuomita joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että kamppailutilanteessa laidan tuntumassa Seppälä iskee vastustajaa suoraan pään / niskan alueelle. Näin kyseessä on sääntökirjan 124 kohdan tarkoittama isku pään tai niskan alueelle, ja siten rangaistava teko. Asian arvioinnissa on huomioitu se, että isku on suoritettu takaapäin ja niin, että vastustajan pää jää taklaavan pelaajan käden ja laidan väliin.

Vaikka taklaavan pelaajan tarkoituksena voidaan katsoa olleen irroittaa vastustaja kiekosta, pelaa hän tilanteessa huolimattomasti kohdistaen kontaktin vastustajan päähän edellä kuvatulla tavalla. Kurinpitoryhmä katsoo teon olleen siinä piittaamaton ja vaarallinen, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus. Mestiksen kauden 2018-19 seuraamuskäytäntö sekä vastustajan loukkaantuminen huomioiden katsoo teon olevan kahden (2) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next