torstai, 22 maaliskuu 2018 09:17

Mestis Goes Business -kiertue huipentui Turussa

Kauden viimeinen Mestiksen ja Viestintäliigan koulutus- ja verkostoitumistapahtuma Mestis Goes Business järjestettiin keskiviikkona 7. maaliskuuta Turussa. Tällä kertaa vetovastuussa oli TUTO Hockey.

Syyskaudella kautta aikain ensimmäiset MGB-tilaisuudet järjestettiin Heinolassa ja Nokialla, ja nyt Turku sai kunnian paketoida tämän kauden. Kiertueen tarkoituksena on ollut tuottaa lisäarvoa Mestis-seurojen yhteistyökumppaneille ja lisätä sarjan kiinnostavuutta yritysten markkinointialustana.

Turun tapahtuma järjestettiin yhteistyössä TUTOn, Turku Science Parkin ja kokouskeskus Maunon kanssa. Osallistujia kokouskeskus Maunon tiloihin saapui noin 35.

Maunon toimitusjohtaja Santtu Kiili kiitteli tilaisuuden vuorovaikutteisuutta.

”Paljon keskustelua saatiin aikaiseksi. Olemme aika paljon jo urheilussa mukana, joten paljon oli tuttuakin asiaa. Ylipäätään se oli hyvä, että saatiin aikaiseksi kipinää siihen, miten yritykset voisivat urheilua hyödyntää ja korostaa itseään yhteistyössä seuran kanssa. Yleisesti ottaen yritykset tekevät sitä varmaan aika vähän”, Kiili kommentoi tapahtuman jälkimainingeissa.

Urheiluyhteistyöhön keskittynyt tilaisuus sopi hyvin Maunon viimeaikaiseen kehitykseen.

”Olemme kasvaneet paljon, ja uutena asiana palkkasimme nyt viestintäjohtajaksi Heli Niemisen. Meillä on nyt uusi ihminen, jonka vastuulla on tehdä juuri urheilumarkkinointia ja muutenkin yrityksen viestintää”, Kiili kertoi.

 

MGB 2.0 tulee, oletko valmis?

MGB-tilaisuuksien koulutusosuus oli tällä kaudella rakennettu kolmen sosiaalisen median hyödyntämiseen keskittyvän aiheen ympärille:

1. Sponsorointikin siirtyy someen - oletko valmis?

2. Näin rakennat yrityksesi fanikulttuuria somessa

3. Työntekijöistä pelaajien kaltaisia supertähtiä - somen avulla tietysti

Somekouluttaja Iiro Junnila antoi aiemmilta paikkakunnilta tuttuun tapaan osallistujille maistiaisia siitä, kuinka oman yrityksen somekanavia voi hyödyntää tehokkaasti.

Turku Science Parkin markkinointijohtajan Minna Karhun mukaan urheiluseuroilla ja yrityksillä on paljon opittavaa toisiltaan.

“Oli inspiroivaa olla mukana verkostoitumassa. Nykyajan tietotulvassa voittajia ovat ne, jotka saavat liikkeelle suuria tunteita ja pystyvät tarjoilemaan kiinnostavia tarinoita. Yritysmaailman tähtitarinoita syntyy samoilla resepteillä kuin urheilutähtiä - isoilla unelmilla, kovalla tiimityöllä ja intohimolla omaa lajia kohtaan”, Karhu pohdiskeli.

Junnilan mukaan tilaisuudessa virisi hyvää keskustelua osallistujien kesken.

”Oli hienoa päästä vetämään kauden huipentava tapahtuma omalla kotikentällä Turussa. Porukkaa saatiin ihan mukavasti paikalle, ja tilaisuus oli hyvin vuorovaikutteinen.”

Ensimmäiselle MestisGB-kiertueelle oli alun perin kaavailtu valtaosaa Mestis-paikkakunnista, mutta vielä tällä kaudella tilaisuutta ei saatu soviteltua kuin Heinolaan, Nokialle ja Turkuun. Lisää on kuitenkin luvassa.

”Pitää yrittää nyt saada aktivoitua seuroja ja aikataulutettua tilaisuudet hyvissä ajoin jo ensi kaudelle. Mestis Goes Business 2.0 tullaan toivon mukaan näkemään entistä isompana ja useammilla paikkakunnilla”, Junnila paalutti.

 

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next