torstai, 25 tammikuu 2018 11:48

Perjantaina täysi kierros - jatkaako Jokipojat hirmuvirettään IPK:n kustannuksella?

Mestiksessä hikoillaan perjantaina täysi kuuden ottelun kierros. Vakuuttavasti viime aikoina esiintynyt Jokipojat hakee jatkoa voittoputkelleen.

6-2, 3-1, 6-1, 7-2. Siinä Jokipoikien neljän viimeisen ottelun voitokkaat lopputulokset. Kova vire on siivittänyt ärjypaidat pudotuspeliviivan yläpuolelle sijalle seitsemän. Eroa yhdeksäntenä majailevaan IPK:hon on kuitenkin vain neljä pistettä. Jokipojilla onkin edessään iisalmelaisryhmän kanssa perjantaina sarjataulukon kannalta kutkuttava kamppailu. Aikaisemmista otteluista voitot ovat tasan 1-1.

Oula Uski on kantanut alkukaudella pääosin Jokipoikien kultakypärää päässään. Nyt kolme muuta tehomiestä on kuitenkin kirinyt joukkueen sisäisessä pistepörssissä taiturimaisen sentterin ohi. Viime ottelussa hattutempun tehnyt Tuukka Rajamäki nousi jo tasapisteisiin Uskin kanssa. Rajamäellä on kuitenkin yksi maali enemmän tehtynä. Niin ikään hattutempun taiteillut Joonas Larinmaa meni pisteellä ohi ja kultakypärän päähänsä ryövännyt Oskari Lehtinen (kuvassa) on noussut joukkueen parhaaksi pistemieheksi 16 maalillaan ja 19 syöttöpisteellään.

IPK:n kokenut kehäkettu Aatu Hämäläinen on joukkueensa paras pistemies. Lauantaina komealla rankkariosumallaan kaksi pistettä IPK:lle Vantaalta varmistanut Tatu Kokkola vaanii Hämäläistä pisteen päässä. Joukkueen paras maalintekijä on pikkuväkkärä Janne Katosalmi, joka on niitannut 36 ottelussa 13 kertaa kiekon verkon perukoille.

TUTOn joukkueella on istumalihakset viikonloppuna koetuksella, kun turkulaisten bussi kiertää Turusta Rovaniemen kautta Iisalmeen. Perjantaisen vastustajan RoKin kanssa turkulaiset ovat ottaneet yhteen tällä kaudella kolmesti. TUTO on voittanut molemmat kotiottelunsa ja RoKi puolestaan vei niukasti joukkueiden viime kohtaamisen Lappi Areenalla lukemin 2-1.

Loukkaantumisista ja Niclas Luceniuksen pelikiellosta kärsivä TUTO onnistui keskiviikkona kaatamaan sarjakärki KeuPa HT:n kotiyleisönsä iloksi. Matiakset Lehtonen ja Haaranen toimivat TUTOn maalintekijöinä. Markus Ruusu otti 18 koppia turkulaisten maalilla. TUTOlla on positiivinen ongelma, kun joukkueella on kaksi kuumaa veskarivaihtoehtoa. Julius Pohjanoksa johtaa koko sarjan torjuntatilastoja kovalla torjuntaprosentilla 92,21%.

RoKi otti huimalla ja erityisesti tärkeällä kirillä kaksi pistettä Hermekseltä keskiviikkona. Ajassa 59.58 syntynyt tasoitusmaali oli Jarkko Harjulan käsialaa. Jatkoajalla Harjula järjesteli Henri Joki-Erkkilälle paikan, josta kapteeni ei erehtynyt.

Lappi Areenalla on päästy nauttimaan tämän vuoden puolella kahdesti kotijoukkueen esityksistä. Molemmilla kerroilla tuloksena on ollut voitto. Kolmatta perättäistä kotivoittoa hakeakseen, on kuudenteen kenttäpelaajaan haettu nuorta voimaa mukaan, sillä ottelu on opiskelijoille ilmainen.

Perjantain 26.1. ottelut klo 18.30 alkaen:

Jokipojat - IPK

KeuPa HT - Espoo United

K-Vantaa - Hermes

LeKi - SaPKo (Yle TV2)

Peliitat - Ketterä

RoKi - TUTO Hockey

Ottelut suorina lähetyksinä:

Elisa Viihde Sport

Fanseat

Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next