maanantai, 22 tammikuu 2018 10:06

LeKin Haapaselle kahden ottelun huili

LeKin Topias Haapaselle määrättiin kahden ottelun pelikielto erotuomarin koskemattomuudesta.

LeKin Topias Haapaselle tuomittiin 20.1. pelatussa ottelussa pelirangaistus erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Keskusteltuani asiasta kurinpitoryhmän sisällä, luettuani tilanteesta tehdyt raportit ja tutustuttuani tilanteeseen tallenteelta, määrään Topias Haapaselle kahden ottelun pelikiellon.

SÄÄNTÖ 116 – SOPIMATON KÄYTÖS TUOMARISTOA KOHTAAN

MÄÄRITELMÄ: Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön yritys viedä tuomariston valtaa, halventaa tai heikentää tuomaria tai kyseenalaistaa tuomarin rehellisyyden, taidot tai fyysisesti uhmaa tuomaria.

v. Ottelurangaistus

-1. Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista.

Tapauksen perustelut:

Haapanen loukkaa erotuomarin koskemattomuutta tilanteessa, joka olisi ollut helposti vältettävissä pelaajan toimesta. Erotuomarilla ei ole tilanteessa mitään mahdollisuutta väistää kontaktia, vaan kohdalle osuva ikavä kontakti on kurinpitoryhmän mielestä kokonaan pelaajan vastuulla. Emme kuitenkaan löytäneet tilanteesta tai pelaajan toiminnasta ilkeämielisyyttä tai tarkoituksellisuutta, vaan pelkästään varomattomuutta sekä huolimattomuutta.

Kurinpitoryhmä toivoo kautta linjan pelaajilta tarkkuutta, jotta kaikenlaiset törmäilyt saadaan loppumaan ja tuomareiden koskemattomuutta kunnioitetaan.

Haapanen kärsii pelikieltonsa 24. ja 26.1 pelattavissa otteluissa.

Ystävällisesti

Pasi Järvinen, kurinpitäjä

Kuva: Elina Kuivalainen

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next