maanantai, 22 tammikuu 2018 09:44

Niclas Luceniukselle viiden ottelun pelikielto

TUTO Hockeyn Niclas Luceniukselle määrättiin viiden ottelun pelikielto lauantain tapahtumista.

TUTOn Niclas Luceniukselle tuomittiin 20.1. pelatussa ottelussa pelirangaistus erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Saatuani pelaajalta kirjallisen vastineen, keskusteltuani kurinpitoryhmän sisällä, luettuani tilanteesta tehdyt raportit ja tutustuttuani tilanteeseen tallenteelta, määrään Niclas Luceniukselle viiden ottelun pelikiellon.

SÄÄNTÖ 116 – SOPIMATON KÄYTÖS TUOMARISTOA KOHTAAN

MÄÄRITELMÄ: Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön yritys viedä tuomariston valtaa, halventaa tai heikentää tuomaria tai kyseenalaistaa tuomarin rehellisyyden, taidot tai fyysisesti uhmaa tuomaria.

v. Ottelurangaistus

-1. Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista.

Tapauksen perustelut:

Lucenius loukkaa erotuomarin koskemattomuutta kurinpitoryhmän mielestä erittäin epäsopivalla tavalla. Olimme kurinpitoryhmän sisällä hyvin yksimielisiä päätöksestä. Erotuomarin koskemattomuus on asia, jota pelissä pitää pystyä tilanteessa kuin tilanteessa kunnioittamaan, ja tässä ko. tilanteessa ei niin käy.

Alla on vielä erotuomarin näkemys tilanteesta, ja tämän näkemyksen kurinpitoryhmä jakaa täydellisesti.

“Ajassa 59.37 Niclas Luceniukselle tuomittiin 2 min kiinnipitämisestä. Katkolla Lucenius kävi kierroksilla ja koitti päästä SaPKon pelaajan kimppuun, jolloin linjatuomari Hautamäki tuli erottamaan Luceniuksen ja otti hänestä kiinni pitääkseen hänet poissa häiriköimästä. Tämän jälkeen Lucenius heitti linjatuomari Hautamäen jäähän painitermein takavyöheitolla.

Päätuomari Jarkko Salminen tuomitsi tilanteesta Niclas Luceniukselle pelirangaistuksen erotuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta.”

Lucenius kärsii pelikieltonsa 24.1., 26.1., 27.1., 2.2. sekä 7.2.2018 pelattavissa otteluissa.

Ystävällisesti

Pasi Järvinen, kurinpitäjä

Kuva: Shaun Duncan

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next