Perjantaina neljä ottelua - kärkikaksikko selvittelee jälleen välejään

Mestiksessä kiekkoillaan perjantaina Espoossa, Heinolassa, Keuruulla ja Savonlinnassa.

KeuPa HT kiikkuu sarjataulukon kärjessä kuusi pistettä toisena olevaa Kiekko-Vantaata edellä. KeuPalla on yksi ottelu enemmän pelattuna. Joukkueet kohtaavat perjantain kierroksella Keuruulla. Kumpainenkin lauma nappasi keskiviikon kierroksella kovat päänahat. KeuPa kävi Imatralla katkaisemassa Ketterän hurjan voittoputken, kun taas Kiekko-Vantaa otti vakuuttavan 6-2-voiton SaPKosta. Lohipaitojen tehokkaimpina häärivät kaksi maalia tehnyt ja samalla kuivan kautensa päättänyt Miro Mäkinen sekä kolme maalia syöttänyt Erik Embrich (kuvassa).

KeuPa pääsee hakemaan revanssia Kiekko-Vantaasta, sillä joukkueet kohtasivat viime perjantaina Vantaan Trio-Areenalla. Tuolloin Kiekko-Vantaa oli parempi luvuin 4-1. Jani Kautto oli mies paikallaan 29 torjunnallaan ja vain yhdellä päästetyllä maalilla. Odottaa sopii, että vahvassa torjuntavireessä oleva Kautto löytyy myös perjantaina tolppien välistä.

Kolmen ottelun voittoputkessa oleva Espoo United isännöi perjantaina kotikentällään RoKia. Ottelu on espoolaisille kolmas perättäinen kotiluolassa, kun taas RoKille ottelu on ensimmäinen tämän vuoden puolella.

Espoolaisten riveistä kannattaa seurata Kim Hirschovitsin johtamaa kakkosvitjaa, jossa laidoilla viilettävät enemmän sentterin tontilta tuttu Juuso Forsström ja 18-vuotias Jesse Ylönen. "Hirso" ei varmasti ole vielä ihanteellisessa pelikunnossa harvinaisen pitkän loukkaantumisensa jäljiltä, mutta on silti pystynyt takomaan tulosta yli pisteen per peli (8 ottelussa 1+8=9). Jesse Ylösen maalivireestä ja valinnasta joulukuun tulokkaaksi voi varmasti jakaa kiitosta kokeneen sotaratsunkin suuntaan.

RoKilla on menossa paha suvantovaihe. Viimeisin voitto on yli kuukauden takaa, kun lappilaiset kävivät hakemassa joulukuun 2.päivä kolme pistettä IPK:lta lukemin 1-7. Tuon jälkeen joukkue on joutunut poistumaan ilman voittoa takataskussa jo seitsemän ottelua putkeen. Pirteähkön alkukauden ansiosta RoKi on vielä täysillä mukana taistelussa paikoista pudotuspeleihin. Se on sarjassa yhdeksäntenä vain kaksi pistettä pudotuspeliviivan alapuolella. Perjantai on oiva tilaisuus kääntää kelkka jälleen kohti kevään ratkaisuhetkiä.

Perjantain 5.1. ottelut klo 18.30 alkaen:

Espoo United - RoKi

KeuPa HT - Kiekko-Vantaa

Peliitat - IPK

SaPKo - Jokipojat

Kaikki ottelut suorina lähetyksinä:

Elisa Viihde Sport

Fanseat

Kuva: Toni Jaconelli

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next