Luceniukselle kahden ottelun pelikielto

Pistepörssin kärkinimi Niclas Lucenius katsoo kaksi seuraavaa TUTO Hockeyn ottelua katsomon puolelta.

TUTO Hockeyn Niclas Luceniukselle tuomittiin 16.12. pelatussa ottelussa LeKi-TUTO jatkoajalla ensin 10 minuuutin käytösrangaistus ja perään vielä pelirangaistus käytöksestä. Luettuani tilanteesta kirjoitetun raportin, keskusteltuani asiasta kurinpitoryhmässä ja erotuomarin kanssa sekä annettuani pelaajalle mahdollisuuden kertoa oma näkemyksensä tilanteesta, määrään Luceniukselle kahden ottelun pelikiellon sääntöjen 168 ja 116 perusteella.

SÄÄNTÖ 116 – SOPIMATON KÄYTÖS TUOMARISTOA KOHTAAN

MÄÄRITELMÄ: Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön yritys viedä tuomariston valtaa, halventaa tai heikentää tuomaria tai kyseenalaistaa tuomarin rehellisyyden, taidot tai fyysisesti uhmaa tuomaria.

SÄÄNTÖ 168 – EPÄURHEILIJAMAINEN KÄYTÖS

MÄÄRITELMÄ: Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö syyllistyy urheiluhenkeä, reilua peliä tai kunnioitusta koskevaan sääntörikkeeseen.

VI 1. Pelaajalle tai joukkueen toimihenkilölle, joka uhkailee, käyttää rasistista tai etnistä loukkausta, sylkee tai tahrii verellä tai tekee seksuaalisen huomautuksen kenelle tahansa, tuomitaan ottelurangaistus.

Kurinpitäjän perustelut ja kommentit tilanteesta:

Luceniuksen käytös karkaa lapasesta. Tunnetta saa ja pitää olla, mutta saatuaan 10 min käytösrangaistuksen ottelun toiselta päätuomarilta arvostelustaan annettuja jäähyjä kohtaan, olisi Luceniuksen pitänyt perääntyä ja tyytyä kohtaloonsa. Lucenius kuitenkin halventaa ja uhmaa tuomaria, ja näin ollen hänelle tuomitaan myös pelirangaistus käytöksestä. Tämän jälkeenkään Lucenius ei rauhoittunut, vaan jatkoi herjaavaa ja totaalisen epäsopivaa kielenkäyttöään tuomaria kohtaan. Näin ollen Lucenius rikkoo tilanteessa aluksi sääntöä 116 ja myöhemmin myös sääntöä 168.

Lucenius kärsii pelikieltonsa 29. Ja 30.12. pelattavissa otteluissa.

Ystävällisesti

Pasi Järvinen, kurinpitäjä

Kuva: Shaun Duncan

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next