Kovavireiset SaPKo ja Ketterä iskevät yhteen täydellä kierroksella

Mestiksessä pelataan keskiviikkona täysi kuuden ottelun kierros. Käynnissä oleva viikko on viimeinen ennen ansaittua joulutaukoa.

Savonlinnassa kohtaavat keskiviikkona kaksi lentokelissä viime aikoina porskuttanut joukkuetta, kun paikallisvastustajat SaPKo ja Ketterä ottavat mittaa toisistaan. Molempien joukkueiden viime viikko oli mitä onnistunein, sillä SaPKo otti otti viisi pistettä mahdollisesta kuudesta sekä Ketterä täydet kuusi. SaPKolla perättäisiä voittoja on kertynyt jo peräti viisi.

Pässipaidoilta on löytynyt kokoonpanostaan mukavasti laajuutta pisteidentekoa ajatellen, eikä se ole ollut vain yhden tai kahden kentän varassa. Kovavireisistä hyökkääjistä voi kuitenkin nostaa esiin pienen ja pippurisen Niklas Salon sekä hänen vierellään pelaavan sentteri Mikko Lahtelan. SaPKon epäonneksi ketjun kolmas lenkki, Kalle Saramäki, on keskiviikon ottelussa pelikiellossa.

Ketterältä mielenkiinto kohdistuu huimavireisen ykkösvitjan lisäksi tolppien väliin. Ketterä lainasi täksi viikoksi maalilleen HIFK:sta tutun Kevin Lankisen, joka kuuluu Liigan eliittimaalivahteihin. Lankinen on ollut kuitenkin loukkaantuneena alkukauden ja saapuikin Imatralle pelituntuman perässä.

Kiekko-Vantaa tekee paluun pitkän tauon jälkeen vieraskentille. Joukkueen viimeisimmästä vierasottelusta on ehtinyt vierähtää jo liki kuukausi. Viiden kotipelin putkeen mahtui kaksi jatkoaikavoittoa LeKistä, yksi kolmen pisteen voitto Jokipojista ja tappiot TUTO Hockeylle ja Espoo Unitedille. Kärkipaikallakin käväissyt ryhmä on tippunut sarjataulukossa neljännelle sijalle. Mielenkiintoisena yksityiskohtana nähdään Juuso Perttilän paluu vanhaan kotihalliinsa. Pistepörssin toisena majaileva taituri oli viime kaudella yksi Peliittojen tärkeimpiä syömähampaita.

Keskiviikkona lohipaidat metsästävät paluuta kolmen pisteen voittojen tielle sarjajumbo Peliittojen kustannuksella. Peliittojen vaikea alkukausi on vienyt pudotuspeliviivan jo kolmentoista pisteen päähän. Sarjaan vahvasti hyökkäyspeliä korostaen lähtenyt Peliitat onkin onnistunut luomaan maaleja mukavasti, mutta omassa päässä on soinut innokkaan hyökkäyspelaamisen kustannuksella liian paljon maaleja. Viimeisestä neljästä ottelusta ei heinolalaiset ole onnistuneet pisteitä keräämään. Välähdyksiä paremmasta on kuitenkin nähty, kuten sarjakärki KeuPan kellistäminen vieraskaukalossa kuun ensimmäisenä päivänä osoittaa.

Peliitat tarvitsee peliinsä taitavaa Severi Lahtista, joka on pelannut kauden aikana sekä Peliittojen että sopimusseuransa Pelicansin riveissä. Viime ottelut Lahtinen on esiintynyt nimenomaan Peliittojen riveissä. Molemmat joukkueet kuitenkin pelaavat myös huomenna, joten nähtäväksi jää saako Peliitat Lahtisen apuja käyttöönsä Kiekko-Vantaata vastaan.

 

Keskiviikon 13.12. ottelut klo 18.30 alkaen:

Hermes - KeuPa HT

IPK - LeKi

Peliitat - Kiekko-Vantaa

RoKi - Jokipojat

SaPKo - Ketterä

TUTO Hockey - Espoo United

Ottelut katsottavissa suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilta (TV, mobiili, selain) ja Fanseatista (selain).

Kuva: Teemu Huikko

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next