"Mestis on täynnä tulevaisuuden tähtiä"

Kiekko-Vantaan mediaväki kysyi ja päävalmentaja Pasi Arvonen vastasi.

Tuhansien tarinoiden Mestis on sarja, joka koukuttaa katselijan ja herättää tunteita. Peli on viihdyttävää, sarja tuottaa uusia tähtiä kaudesta toiseen ja kaukalossa vuodatetaan verta, hikeä sekä kyyneleitä.

Kiekko-Vantaan päävalmentaja Pasi Arvonen palasi 11 vuoden tauon jälkeen Mestis-valmentajaksi. Kokenut luotsi on vakuuttunut sarjan tasosta.

– Mestiksessä pelaa todella hyviä joukkueita ja laadukkaita pelaajia riittää. Sarja tuottaa tulevaisuuden tähtiä ja meilläkin pelaa sellaisia jätkiä, jotka pärjäisi nytkin heittämällä SM-liigassa. Mestis on äärimmäisen tärkeä sarja koko suomalaisen jääkiekon eteenpäin viemisessä.

Kaikkien aikojen kausi – kyllä vain. Mestis on ehkä tällä kaudella tasaisempi sarja kuin koskaan, eikä yhtäkään ilmaista pistettä ole jaossa. 

– Kaikki joukkueet pelaavat viihdyttävää lätkää. Päivän kunto ratkaisee ja vaikka kärjessä porskuttaisit, niin voit hävitä viimeiselle ihan pystyyn, jos et ole terävimmilläsi tai täysin valmis pelaamaan.

Mestis-kiekko on koukuttanut monet, eikä se ole suinkaan mikään ihme. Uusia huimia tarinoita syntyy joka kausi. Sarjaa on pidetty jo pitkään viihdyttävämpänä kuin SM-liigaa. Hitaita lähtöjä ei juuri viljellä, vaan tilanteita tulee jatkuvasti. 

– On totta, että Mestiksessä mennään päästä päähän ja se on katsojalle varmasti viihdyttävää seurattavaa. Tärkeää on myös se, että Mestis on nuorelle pelaajalle hyvä paikka kehittyä. 

Viime keväänä 14 vuoden tauon jälkeen Mestis-finaaleissa esiintynyt Kiekko-Vantaa on mennyt organisaationa koko ajan eteenpäin. Pasi Arvonen on päävalmentajana jatkanut kahdella edellisellä kaudella Simo Mälkiän tekemää hedelmällistä työtä. 

– Haluan viedä urheilullisuutta eteenpäin ja nostaa sitä vielä enemmän keskiöön. Organisaatiossa tehdään paljon asioita oikein. Haluan Kiekko-Vantaan olevan seura, johon pelaajat janoavat tulla kehittymään. Tämän tulisi olla mukava väliporras isompiin valoihin. 

Alkuperäisiin Mestis-seuroihin kuuluva Kiekko-Vantaa on aloittanut kauden erinomaisesti. Lohipaidat porskuttavat tiukasti kärkikahinoissa. Taitavan, luisteluvoimaisen ja yritteliään joukkueen tavoite on kirkkaana mielessä.

– Joukkue on todella sitoutunut sisäisiin arvoihin ja tavoitteisiin. Mestaruus on tavoitteena ja samalla haluamme viedä pelaajia eteenpäin.

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next