Maalin tehnyt Rasmus Reijola tyytyväinen alkukauteen

RoKin Rasmus Reijola vastasi yhdestä alkukauden kovimmista tempuista, kun veskari iski perjantaina kiekon Espoo Unitedin häkkiin.

"Katsoin, että tulee rännikiekko ja tiesin, että kaveri on ottanut veskarin pois ja ajattelin, että nyt voisi olla sauma koittaa tehdä maali, mistä olen kyllä aina haaveillut. Nyt sitten tuli paikka ja sattui menemään sisään"

Näin Rasmus Reijola kertasi maanantaina upeaa osumaansa. Maalivahtien maalit ovat todella harvinaisia, joten ei ole mikään ihme, että video Reijolan maalista levisi nopeasti pitkin internetiä. Paikkoja maalin tekemiseen tulee maalivahdeille harvoin. Reijolan osumaprosentti uralta on nyt tasan 100%.

"Ei ole itse asiassa tullut ikinä ennen edes paikkaa yrittää. Aina on ollut hirveä kiire siinä tai sitten ei ole vain tullut kiekkoa itselle silloin, kun vastustaja on ottanut veskarin pois."

Reijolan kausi on ollut muutenkin onnistunut. Maalivahtien torjuntatilastoissa ensimmäistä kauttaan Mestiksessä pelaava Espoon Jäähongan kasvatti on neljäntenä. RoKi pyyhältää Mestiksessä sijalla kuusi.

"Olen tykännyt tosi paljon. Meillä on hyvä yhteishenki jengissä ja kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Ihan hyvin on mennyt pelit. Ei voi kyllä valittaa. Rovaniemellä on puitteet tosi hyvät. Ainut on tietenkin pitkät matkat, mutta niihinkin tottuu."

Viime kaudet Reijola on pelannut Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa. Tuttuun pohjois-amerikkalaiseen tyyliin lätäkön toisella puolella kiekko oli suoraviivaisempaa.

"Siellä oli suurin osa kaukaloista änärimitoilla. Pelattiin aikalailla suoraviivaisemmin. Kiekkoa oikeastaan laitettiin vain maalille ja sinne jengiä perään. Täällä on ehkä vähän taitavampaa ja siellä nopeampaa. Täällä pyritään pelaamaan niin sanotusti vähän hienommin ja ei aina vaan heitetä sitä kiekkoa maalille siniviivan jälkeen. Pyritään enemmän luomaan oikeasti hyviä paikkoja syöttelemällä"

Tilastojen ja otteiden valossa Reijola on tottunut nopeasti erilaiseen peliin.

"Kummassakin on omat haasteensa. Tietysti siellä on se riparien kontrolli aika isossa osassa ja se, että pystyy löytämään ne kiekot, vaikka on miehiä maskissa. Täällä pitää olla vähän kärsivällisempi. Ei pysty luottamaan siihen, että vain ammutaan, vaan pitää olla valmis oikeastaan vähän kaikkeen. Voi tulla syöttöä ja syöttöä ja uudestaan vielä syöttöä"

Kuva: Ilari Näckel

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next