Mestis Goes Business -kiertue käynnistyi Heinolasta

Mestis Goes Business -kiertueen ensimmäinen tapahtuma järjestetiin keskiviikkona Heinolassa ennen Peliitat-SaPKo-matsia. Heinolassa paikalla oli noin 30 paikallista yritysihmistä.

MISTÄ ON KYSE?

Mestis haluaa kehittää omaa profiilia yritysten kumppanina niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin. Mestis Goes Business -seminaarikiertue jatkuu pitkin talvea ympäri Suomea. Tilaisuudet ovat osallistujille maksuttomia.

Kiertueen tarkoituksena on tuottaa lisäarvoa Mestis-paikkakuntien yrityksille ja seurojen yhteistyökumppaneille. Seminaarin koulutusteemat peilaavat vahvasti urheilumaailmaan ja sieltä havainnollistetaan yrityksille käytännön keinoja kehittää omaa markkinointiviestintäänsä erityisesti sosiaalisessa mediassa. 

Seminaarin toteutuksesta ja koulutusten sisällöstä vastaa markkinointi- ja viestintäammattilainen Iiro Junnila, joka on entinen Mestis-pelaaja ja toimii nykyään toimitusjohtajana sosiaaliseen mediaan erikoistuneessa viestintätoimistossa Viestintäliigassa. Iirolla on kokemusta niin suurten pörssiyhtiöiden kuin pienyrittäjienkin viestinnän ja somemarkkinoinnin kehittämisestä. 

-- -- --

SEMINAARI RAKENTUU KOLMEN TOISIINSA NIVOUTUVAN AIHEKOKONAISUUDEN YMPÄRILLE:

1. Sponsoroinnista kaikki hyödyt irti yrityksille

Monet yritykset sijoittavat euroja sponsorointiin, mutta eivät hyödynnä tuota juuri lainkaan omassa viestinnässään. Seminaarissa havainnollisestaan käytännön esimerkein, miten eri tavoilla yritykset voisivat hyödyntää seurayhteistyön tuomaa huomioarvoa ja jääkiekkoyhteisön avaamia verkostoja. Digitalisaation myötä myös sponsoroinnin muodot muuttuvat ja yrityksillekin aukeaa uudenlaisia tapoja markkinoida seuran kautta. 

---

2. Apuja yrityksen kannattajakulttuurin rakentamiseen

Jokaisella yrityksellä olisi opittavaa urheiluseuroilta siinä, miten luodaan kannattajakulttuuria. Edustit sitten Paten Putkifirmaa, Sepon Sekatavarakauppaa tai Ollin Ohjelmistokehitystä, jokainen yritys tarvitsee niitä omia aktiivisia kannattajia. Sosiaalinen media antaa jokaiselle mahdollisuuden luoda valtaviakin faniyhteisöjä, jotka tuottavat myös liikevaihtoa. Mutta miten se käytännössä tehdään? Siitä lisää seminaarissa. 

---

3. Työntekijöistä pelaajien kaltaisia supertähtiä

Moni jääkiekkokannattaja fanittaa enemmän tiettyjä pelaajia kuin pelkkää seuraa. Mitä urheiluseura olisikaan ilman sen tärkeimpiä työntekijöitä? Samaa voidaan kysyä yrityksiltä. On sekä työntekijöiden että yritysten etu, mikäli työntekijät nousevat bunkkereistaan ja alkavat määrätietoisesti profiloitua oman alansa asiantuntijoina. Avainasemassa tässäkin on sosiaalinen media ja sen tuomat mahdollisuudet "henkilöbrändäykseen". 

---

SEMINAARIN AIKATAULU OLI:

Klo 14:30 Verkostoitumista ja kahvit
Klo 15:00 Avaus ja esittelyt
Klo 15:15 Sponsoroinnista kaikki hyödyt irti yrityksille
Klo 16:00 Apuja yrityksen fanikulttuurin rakentamiseen
Klo 16:45 Työntekijöistä pelaajien kaltaisia supertähtiä
Klo 17:30 Siirtyminen jäähallille illalliselle
Klo 18:30 Mestis-ottelu Peliitat-SaPKo

--- 

Nokialla (ke 22.11.) järjestettävään koulutukseen voit ilmoittautua TÄÄLTÄ

Kuva: Ilari Näckel

Uusimmat uutiset

  • 1
  • 2
  • 3
Prev Next