TUTO-puolustaja Niko Karhulle yhden ottelun pelikielto

Mestiksessä toisena majailevan TUTOn 23-vuotias puolustaja Niko Karhu on määrätty yhden ottelun pelikieltoon.

KURINPITOPÄÄTÖKSET KAUDELLA 2016-2017:
Ottelu Jokipojat - TUTO la 7.1.2017. Peliajassa 17.50 TUTO #65 Niko Karhu taklaa vastustajan pelaajaa osuen tätä päähän. Tilanteesta tuomitaan Karhulle 5+PR päähän kohdistuneesta taklauksesta sekä 2+2 minuutin rangaistus tilannetta seuranneesta välienselvittelystä toisen Jokipoikien pelaajan kanssa. Katsottuani tilanteen tallenteelta, luettuani raportit tilanteesta, keskusteltuni kurinpitoryhmän kanssa sekä luettuani pelaajan vastineen asiasta päädyin seuraavaan:

Määrään TUTOn #65 Niko Karhulle yhden ottelun pelikiellon Päähän Kohdistuneesta Taklauksesta. Karhu kärsii pelikieltonsa la 14.1. pelattavassa ottelussa KeuPa - TUTO.

SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS MÄÄRITELMÄ:
Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Tapauksen perustelut:
§ Karhu suorittaa Päähän Kohdistuneen Taklauksen
§ Vaikka vastustajan pelaaja ei tilanteessa loukkaannukaan, niin Karhu on tilanteessa vastuussa kontaktin osumisesta ensisijaisesti päähän.
§ Kurinpitoryhmä oli yhtä mieltä siitä, että Karhu kohdistaa taklaustaan osuen päähän, ja näin ollen osuma päähän olisi ollut estettävissä.

Omana mielipiteenäni totean, että muutoin Karhu pelaa tilanteen miehekkäästi kovaa taklaten, kuten pelitilanteeseen kuuluukin, ja kannustan jatkossakin pelaamaan tilanteen samalla tavalla pitäen kuitenkin huolen, että kontakti ei ensisijaisesti osu päähän.

Terveisin Pasi Järvinen, kurinpitäjä