Kiekko-Vantaan Atte Mäkiselle yhden ottelun pelikielto

Kiekko-Vantaan Atte Mäkinen on saanut yhden ottelun pelikiellon. Hän kärsii pelikieltonsa keskiviikon kotiottelussa TUTOa vastaan.

KURINPITOPÄÄTÖKSET KAUDELLA 2016-2017:

Ottelu KeuPa HT – K-Vantaa 10.12.2016, Keuruu.
Ottelun 3. erässä K-Vantaan #54 Atte Mäkinen hakeutuu vauhdikkaaseen kontaktiin Keupa HT:n #17 Henri Keskilohkon kanssa. Alkuperäinen taklausyritys menee pääosin ohi kohteesta, mutta tilanteen kakkosaallossa Mäkinen lyö kyynärpäällä Keskilohkoa suoraan päähän. Tilanteesta Mäkiselle tuomitaan 5 + PR Päähän Kohdistuneesta Taklauksesta, ja Keskilohkon peli päättyy myös tilanteeseen. Raporttien ja tallenteen perusteella päädyin seuraavaan ratkaisuun:

Määrään K-Vantaan Atte Mäkiselle yhden ottelun pelikiellon Päähän kohdistuneesta taklauksesta. Mäkinen kärsii pelikieltonsa 14.12.2016 pelattavassa K-Vantaa – Tuto -ottelussa.

SÄÄNTÖ 124 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS, MÄÄRITELMÄ:
Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Tapauksen perustelut:
§ Mäkinen suorittaa Päähän Kohdistuneen Taklauksen. 
§ Mäkisen temppu on tarpeeton, eikä millään tavalla edusta jääkiekkoon kuuluvaa kovaa peliä.
§ Keskilohko pelaa tilanteen täysin tilanteen mukaisesti, eikä omalla toiminnallaan aiheuta päähän syntyvää kontaktia.

Kurinpitäjän lausuntona totean lisäksi, että Mäkisen toiminta on mielestäni epäurheilijamaista. Tilanteessa haettu kova alkuperäinen kontakti on ehdottomasti lajiin kuuluvaa kovuutta, mutta jälkitilanteessa kyynärpäällä tehty isku on lähinnä epäreilu ja tarpeeton. Kaikki me haluamme nähdä hyviä, kovia taklauksia, mutta tämän kaltaiset temput eivät ole hyväksyttäviä.

Terveisin Pasi Järvinen, kurinpitäjä