lauantai, 29 syyskuu 2018 09:10

IPK:n Taneli Siikaluomalle yhden ottelun pelikielto

IPK:n Taneli Siikaluomalle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt IPK:n puolustaja Taneli Siikaluomalle yhden ottelun pelikiellon. Siikaluomalle tuomittiin 28.9.2018 pelatussa IPK:n ja RoKin välisessä ottelussa huitomisesta 5min + pelirangaistus.

Kurinpitopäätöksen perustelu

Sääntökirjan 159 kohdan mukaan huitomisessa pelaaja heilauttaa yhdellä tai molemmilla käsin pitämänsä mailan kohden mitä tahansa kohtaa vastustajan kehossa tai varusteissa. Rangaistusta määritettäessä osuma vastustajaan ei ole tarpeen. Edelleen sääntökirjan 159 iii kohdan mukaan pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa huitomisen seurauksena, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Saadun selvityksen perusteella on kiistatonta, että Siikaluoma lyö kahden käden ns. viikateiskulla kovalla voimalla kiekollisen vastustajan jalkaan. Kurinpitoryhmä katsoo, että kiekon riistämisen sijaan kyseessä on pikemminkin ollut turhautunut teko edellisen pelitilanteen seurauksena. Kurinpitoryhmä pitää tekoa siinä määrin piittaamattoman vaarallisena, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä esitetyn perusteella kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvoinen.