maanantai, 17 syyskuu 2018 07:00

Jokipoikien Janne Väyryselle yhden ottelun pelikielto

Jokipoikien Janne Väyryselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Mestiksen kurinpitoryhmä on määrännyt Jokipoikien hyökkääjä Janne Väyryselle yhden ottelun pelikiellon. Väyryselle tuomittiin 12.9.2018 pelatussa RoKin ja Jokipoikien välisessä harjoitusottelussa polvitaklauksesta 5min + pelirangaistus. Pelaaja on pelikiellossa kaikissa Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja Suomen Jääkiekkoliitto ry:n alaisissa sarjaotteluissa kunnes sarjaohjelmassa pelikielloksi määrätyt ottelut on pelattu.

Sovellettava sääntö

Sääntökirjan 152 kohdan mukaisessa polvitaklauksen määritelmässä todetaan seuraavasti:

Pelaaja ojentaa polveaan tarkoituksenaan osua vastustajaan.

Edelleen sääntökirjan kohdan 152 ii mukaan:

Pelaajalle, joka piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa polvitaklauksella, tuomitaan joko iso rangaistus ja automaattinen pelirangaistus tai ottelurangaistus.

Johtopäätökset ja seuraamus

Asiassa saadun selvityksen (erotuomariraportti, videoleike) mukaan Väyrynen on suorittanut taklauksen taklattavissa olevaa pelaajaa kohtaan. Taklaus kohdistuu vastustajaan sivusuunnasta. Kurinpitoryhmä katsoo, että Väyrysen tarkoitus on ollut painavalla taklauksella pysäyttää kiekollinen vastustaja. Videoleikkeen perusteella taklauksen yhteydessä on havaittavissa selkeä polven ojennus kohti vastustajaa, jolloin kyseessä on sääntökirjan tarkoittama polvitaklaus ja siten rangaistava teko.

Erotuomariraportin mukaan taklaus on osunut vastustajaa suoraan polveen. Käytettävissä olevan videomateriaalin perusteella kurinpitovaliokunta katsoo, että selkeää osumakohtaa vastustajaan ei pystytä täydellä varmuudella todentamaan. Pelaajan vauhti ja polven selkeä ojentaminen huomioiden kurinpitoryhmä kuitenkin katsoo, että teko on ollut vaarallinen ja siinä määrin piittaamaton, että siitä tulee tuomita ottelurangaistus.

Edellä mainitut seikat huomioiden kurinpitoryhmä katsoo teon olevan yhden (1) ottelun lisärangaistuksen arvioinen.

Juho Melaluoto 
Mestiksen kurinpitoryhmän puheenjohtaja