lauantai, 19 toukokuu 2018 13:44

Legendaarinen Aki Keinänen lopettaa pelaajauransa

Mestiksen ennätysmies Aki Keinänen lopettaa komean pelaajauransa.

Yksi aikakausi Mestiksessä tuli täyteen, kun TUTO Hockeyn pitkäaikainen luottohyökkääjä Aki Keinänen ilmoitti lopettavansa pelaajauransa. Keinäsen ura Mestiksessä hakee vertaistaan. Kuopiolaislähtöisellä Keinäsellä on hallussaan lukuisia Mestiksen ennätyksiä: eniten pelattuja otteluita runkosarjassa (600), eniten pisteitä runkosarjassa (473), eniten maaleja runkosarjassa (239), eniten pelattuja otteluita pudotuspeleissä (122) sekä eniten maaleja pudotuspeleissä (35).

Keinänen on pelannut yhteensä 15 kautta Mestiksessä, joista 13 on kulunut TUTO Hockeyn paidassa. Keinänen on ollut mukana voittamassa Mestis-mestaruutta kahdesti sekä Suomen Cupia kerran. Lisäksi palkintokaapista löytyy yksi hopeamitali ja kolme pronssimitalia.

"15 vuotta Mestistä on ollut pitkä matka. Siihen on mahtunut paljon hienoja hetkiä jääkiekon parissa, mutta nyt tuntuu oikealta siirtyä sivuun ja antaa soihtu nuoremmille kantajille. Viimeiset kymmenen vuotta olen tehnyt töitä ja pelannut ja kaikki arkipäivät ovat venyneet 12 tuntisiksi, joten kuorma on ollut aika raskas. Koen, että en pysty enää henkisesti enkä fyysisesti antamaan 100% joukkueelle, joten minusta silloin ei pidä olla enää mukana. Eikä se ole oikein muita joukkuekavereita kohtaan", Keinänen sanoi TUTO Hockeyn tiedotteessa.

Lähde: TUTO Hockey

Kuva: Shaun Duncan