tiistai, 27 helmikuu 2018 07:43

Jokipoikien Viirlas pelikiellossa keskiviikkona

Jokipoikien puolustaja Roni Viirlakselle on tuomittu yhden ottelun pelikielto.

Jokipoikien Roni Viirlakselle tuomittiin 24.2. pelatussa ottelussa 5min + pelirangaistus erotuomarin koskemattomuuden rikkomisesta. Tutustuttuani tapaukseen videon sekä raporttien perusteella, ja keskusteltuani niin raportin kirjoittaneen tuomarin kuin pelaajankin kanssa, määrään Viirlakselle yhden ottelun pelikiellon säännön 116 kohta V perusteella. Viirlas kärsii pelikieltonsa 28.2. pelattavassa ottelussa.

SÄÄNTÖ 116 – SOPIMATON KÄYTÖS TUOMARISTOA KOHTAAN

MÄÄRITELMÄ: Pelaajan tai joukkueen toimihenkilön yritys viedä tuomariston valtaa, halventaa tai heikentää tuomaria tai kyseenalaistaa tuomarin rehellisyyden, taidot tai fyysisesti uhmaa tuomaria. Pelaaja tai joukkueen toimihenkilö koskettaa millään tavoin tuomaria haitaten pelin johtamista.

Törmäys tuomariin on selkeä ja varsin raju. Pelaaja kuitenkin pelaa ko. tilanteen normaalisti pelitilanteen mukaisesti, eikä mielestäni osoita tahallisuutta tai välinpitämättömyyttä tilanteessa. Tuomarit ovat kiinteä osa peliä, ja tässä tilanteessa tuomarin ollessa selin pelaajaan päin, on vastuu osumasta pelaajalla. Pelaaja lukee tilanteen kömpelösti, mutta en kuitenkaan tulkitse törmäystä linjatuomariin ilkeämieliseksi.

Tuomareiden koskemattomuutta pitää aina kunnioittaa. Onneksi tässäkin tilanteessa selvittiin ilman loukkaantumista.

Ystävällisesti

Pasi Järvinen, kurinpitäjä

Kuva: Ilari Näckel