RoKin Poikolalle kahden ottelun pelikielto

RoKin Aleksi Poikola huilaa kaksi seuraavaa ottelua.

RoKin Aleksi Poikolalle tuomittiin 5.12. pelatussa ottelussa 5+PR päähän kohdistuneesta taklauksesta. Tutustuttuani erotuomarin ja otteluvalvojien raportteihin, tilanteesta olemassa olevaan tallenteeseen sekä keskusteltuani tilanteesta kurinpitoryhmän kanssa päädyin ao. päätökseen.

Määrään Poikolalle kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta taklauksesta. Poikola kärsii pelikieltonsa 8. ja 13.12. pelattavissa otteluissa.

SÄÄNTÖ 124 – PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS

MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

Kohta iii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Tapauskohtaiset perustelut:

- Poikola taklaa vastustajaa pään alueelle.

- Vastustaja loukkaantuu taklauksen seurauksena.

- Poikola on vastuussa taklauksen osumakohdasta, vaikka taklaus sinällään oli täysin pelitilanteen mukainen, enkä taklauksessa näe muuta moitittavaa kuin osuman päähän.

Pasi Järvinen, Kurinpitäjä