Viikonloppu läpi revanssihengessä

Mestiksessä pelataan revanssiviikonloppu, jossa samat joukkueet kohtaavat toisensa perjantaina ja lauantaina.

Espoo United ja Kiekko-Vantaa aloittavat kahden päivän taistelunsa perjantaina Espoosta. Pääkaupunkiseudun herruus on pelissä ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Kiekko-Vantaan kolmen ottelun voittoputki katkesi keskiviikkona kotikentällä LeKiä vastaan. Samoin katkesi Juuso Perttilän seitsemän ottelun mittainen pisteputki. Perttilä jatkaa siitä huolimatta pistepörssin kärjessä tehoin 5+9=14. Puolustajista esiin voi nostaa Nico Nurmikannan, joka on ollut paitsi tehokkain puolustaja, myös tehotilastossa toiseksi vahvin heti Perttilän jälkeen teholukemalla +7.

Espoo United otti maukkaan rankkarivoiton keskiviikon kierroksella. United teki tasoituksen vain kuusi sekuntia ennen päätössummerin soittoa, kun Joonas Toivanen iski kiekon vanhan seuransa TUTO Hockeyn reppuun. Rankkareilla sankariksi maalivahti Mika Norjan lisäksi nousi Juuso Forsström.

Kokkolan Hermes pääsi vihdoin kiinni täyteen kolmeen pisteeseen viime ottelussaan. Jokipojat kaatui lauantaina kotiluolassa lukemin 3-1. Helpottavan voiton jälkeen Hermeksen on varmasti helpompi lähteä kohti viikonlopun tuplakamppailuja RoKia vastaan. Revanssitalkoot käynnistyvät perjantaina Kokkolassa.

RoKi lähtee viikonloppuun yhtälailla levänneenä, sillä sekin pelasi viimeksi lauantaina. RoKilta kannattaa seurata ranskalaishyökkääjä Malo Villeä, joka on ollut näkyvä hahmo rovaniemeläisten otteluissa viime aikoina. Harjoituskaudella säväyttäneiltä Julius Hermoselta ja Jarkko Harjulalta on sen sijaan ollut lupa odottaa enemmän tehoja. Hermosella on kasassa vain yksi maali. Harjula sen sijaan on onnistunut iskemään neljä maalia ja antamaan yhden maalisyötön, mutta pystyy varmasti parantamaan.

Otteluparit viikonlopun kamppailuihin:

Espoo United - Kiekko-Vantaa

Hermes - RoKi

IPK - Jokipojat

LeKi - KeuPa HT

SaPKo - Ketterä

TUTO Hockey - Peliitat

Kaikki ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilta ja Fanseatista. Lisäksi Yle TV2 näyttää perjantaina ottelun SaPKo-Ketterä suorana lähetyksenä.

Kuva: Toni Jaconelli