Joko nyt, Hermes?

Lauantai tuo mukanaan viisi jännittävää matsia ympäri kiekkoilevan Mestiksen.

Kokkolan Hermeksen alkukaudesta on varmasti ollut tarpeeksi puhetta. Kokkolassa janotaan avausvoittoa ja ketsuppipullon avautumista vesi kielellä. Päävalmentaja Antti Karhulan mukaan joukkueen tekemisestä on puuttunut rentous. Lauantaina sitä rentouden ja voiton metsästämistä on jälleen tarjolla kotikentällä, kun vieraaksi saapuu Jokipojat. Hermes pääsee otteluun hieman tuoreemmalla jalalla, sillä se pelasi viimeksi keskiviikkona, kun taas Jokipojat kärsi perjantaina kotitappion SaPKolle.

Imatran Ketterä tuskin halusi fyysisesti rasittavaa peliä perjantaina, mutta joutui kuitenkin sellaisen kokemaan. Kolmen pelin viikonloppu alkoi lopulta rankkareihin asti venyneellä kotitappiolla Heinolan Peliittoja vastaan. Lauantaina bussin nokka ottaa suunnaksi Turun. Myös TUTO lähtee otteluun matkarasituksen siivittämänä, sillä se kävi perjantaina Keuruulla kärsimässä niukan 2-1-tappion. 

Kiekko-Vantaa selvitti ensimmäisen osan reissuviikonlopusta mallikkaasti voittaen IPK:n ensimmäisenä joukkueena tällä kaudella iisalmelaisten kotikentällä. Nyt joukkue matkaa vielä pohjoisempaan, kun se haastaa RoKin. Ailahtelevasti pelannut RoKi pääsee nauttimaan toista kertaa tällä viikolla kotiyleisön tuesta, sillä se kaatoi Jokipojat keskiviikkona kotiluolassaan lukemin 4-2.

Savonlinnassa pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun viime kauden mestari ja tämän kauden lennokkaimmin aloittanut joukkue kohtaavat. Molemmat joukkueet nappasivat perjantaina tiukat maalin voitot - SaPKo Jokipojista ja KeuPa TUTOsta. Arttu Likola oli KeuPan sankari tehden joukkueen molemmat maalit, kun taas SaPKon Toni Henttonen otti voittomaalintekijän viitan harteilleen.

Heinolassa katseet kannattaa kiinnittää Severi Lahtiseen, joka on taiteillut kuudessa pelissä tehot 4+7=11 ja kantaa Peliittojen kultakypärää. Perjantaina Lahtinen oli jälleen elementissään, kun Peliitat haki rankkarivoiton Imatralta. Espoo United puolestaan oli aseeton kotikentällään, kun LeKi ryösti täyden pistepotin lukemin 1-4.

Lauantain 21.10. ottelut klo 17.00 alkaen:

Hermes - Jokipojat

Peliitat - Espoo United

RoKi - Kiekko-Vantaa

SaPKo - KeuPa HT

TUTO Hockey - Ketterä

Kaikki ottelut suorina lähetyksinä Elisa Viihde Sportilta television, mobiililaitteiden tai Watson-palvelun avulla selaimen kautta. Myös selaimella toimiva Fanseat välittää ottelut kotikatsomoihin.

Kuva: Emil Hansson