Vahva runko ja täsmähankintoja - TUTO Hockey on valmis kauteen

TUTO Hockey ehti jo ottaa kauden ensimmäisen pystinsä, kun se voitti Suomen Cupin. Joukkue onkin jälleen vahva ehdokas nostelemaan pyttyä kauden päätteeksi kymmenen vuoden tauon jälkeen.

TUTO Hockey

Päävalmentaja: Miika Elomo

Kapteeni: Hannu Kuru

Viime kaudella: Pronssiottelussa tappio, runkosarjan 2.

TUTO Hockey lähtee jälleen kauteen yhtenä suurista ennakkosuosikeista. Joukkueen runko on pysynyt erinomaisesti kasassa viime kaudesta. Laadukkaasta rosterista toki putosi muutamia tärkeitä palasia pois, mutta paikkaajia on hankittu laatu edellä, eikä TUTOa voi sulkea tänäkään vuonna pois mestaruudesta puhuttaessa.

Joukkue sai solmittua jo kesken viime kauden tärkeitä jatkosopimuksia runkopelaajiensa kanssa.

”Näyttää hyvältä minun ja muun valmennuksen silmään. Meillä on kovempi kilpailu peliajasta, kuin viime kaudella. Hyviä hankintoja ja saimme pidettyä rungon hyvin kasassa. Teimme uudet sopimukset jo hyvissä ajoin, joka on ehkä poikkeuksellista Mestis-tasolla. Sattui olemaan paikallisia hyviä pelaajia, niin nuorempia kuin kokeneempiakin. Sen takia näen, että joukkue on koottu erinomaisesti ja valmennuksen pitäisi saada tulosta aikaan”, päävalmentaja Miika Elomo myhäili.

TUTO pöllytti maaliverkkoja viime kaudella kiitettävään tahtiin. Hyökkäyspelin maestro on luonnollisesti maalitykki Aki Keinänen, jonka rinnalta lopetti pitkäaikainen tutkapari Tuukka Pulliainen. Nyt Keinäsen viereen on istutettu kahta uutta hankintaa - Eetu-Ville Arkiomaata ja Niklas Näppiä.

Päävalmentaja nostaa kuitenkin muut osa-alueet esiin joukkueen vahvuuksissa.

”Jatkamme samalla tyylillä. Pelaamme aika liikkuvaa, nopeaa ja jämäkkää kiekkoa. Se mikä auttaa asiassa, joukkueessa on paljon kavereita, jotka eivät ole vielä tyytyväisiä, mitä ovat saavuttaneet jääkiekkoilijana. Osalla tavoite on seuraavissa sarjatasoissa ja osalla mestaruus, mikä antaa sen ekstramotivaation. Meillä on hyvä kilpailu pakistossa. Meillä on kahdeksan erittäin laadukasta puolustajaa ja hyvä maalivahtitilanne.”

All stars -maalivahti Karolus Kaarlehdon jatko onkin TUTOlle lottovoitto. Harjoituspeleissä vakuuttavasti esiintynyt Julius Pohjanoksa tuo kuitenkin kovaa kilpailua nuorten veskareiden välille.

Seuraa häntä: Hannu Kuru

Nuori TPS-kasvatti Hannu Kuru, valittiin ehkä joidenkin yllätykseksikin TUTOn kapteeniksi tälle kaudelle. Neljännen kautensa TUTOn paidassa aloittava Kuru on joukkueelleen äärimmäisen tärkeä pelaaja. Kovalla työmoraalilla kaukalossa viilettävältä Kurulta löytyy myös käsiä ja pelisilmää, jotka saattavat johdattaa hänet taistelemaan jopa joukkueen parhaan pistemiehen tittelistä yhdessä Aki Keinäsen ja kumppaneiden kanssa.

Tärkeimmät pelaajasiirrot:

+ Eetu-Ville Arkiomaa (Peliitat)

+ Niklas Näppi (Hokki)

+ Manu Honkanen (Tappara)

+ Tony Vidgren (Shakhter Soligorsk)

+ Matias Haaranen (HPK)

 

- Petteri Nummelin (Nikko Icebucks)

- Mikko Laine (Sport)

- Tuukka Pulliainen (Lopetti)

- Aleksi Rutanen (Espoo United)

- Kristian Tuohilampi (Ässät)