IPK rynnii kohti pudotuspelejä kotiyleisön tuella

IPK aloittaa toisen kautensa Mestiksessä pudotuspelit tähtäimessään.

IPK

Päävalmentaja: Janne Sinkkonen

Kapteeni: Otto Huttunen

Viime kaudella: Säilyminen karsinnoissa, runkosarjan 13.

Viime kaudeksi Mestikseen noussut IPK pelasi vaisun alkukauden, mutta paransi koko ajan menoaan loppua kohden. Kesken kauden päävalmentajaksi palkattu Janne Sinkkonen onnistui tuomaan uutta draivia iisalmelaisten peliin, joka kantoi menestyksekkäästi läpi karsintojen. Nyt tähtäin on asetettu kohti toisenlaisia kevään ratkaisupelejä. Mestiksen avausinfossa Sinkkonen kehui estotta karhupaitojen innokkaita faneja.

”Viime kaudella isoin yllätys oli, että meillä oli ylivoimaisesti paras kotiyleisö. Se jaksoi kannustaa ja oli vieraspeleissä mukana. Hallihan ei ole iso, mutta äänekkään ja hyvin lähellä joukkuetta olevan ryhmän kanssa oli hauska tehdä töitä.”

Oman mausteensa IPK:n peleihin tuo myös sen pieni kotikaukalo, jossa tilanteita syntyy ja intensiteetti pysyy korkeana illasta toiseen.

”Meillä on aika pieni kotikaukalo. Sen pitää olla ihan helvetti kaverille, kun ne tulevat sinne. Mitään ei lähde ilmaiseksi. Sitten meidän täytyy saada jo tässä vaiheessa viisaus ison jään pelaamiseen. Emme voi hönkiä siellä ihan niin päättöminä.”

Vaihtuvuutta on luonnollisesti ollut joukkueessa, mutta IPK onnistui kuitenkin pitämään tärkeitä palasiaan joukkueessa. Mm. hyökkäyspään kokeneet johtohahmot Aatu Hämäläinen ja Juha Virtanen jatkavat joukkueen riveissä. Lisäksi joukkue on vahvistunut mm. Peliitoista tulleella taitavalla Henri Fominilla. Niinpä pudotuspelit ovat täysin realistinen tavoite IPK:lle.

”Viime kausi oli opettavainen koko joukkueelle. Näki vähän, minkälaista oli Mestiksen kiekko. Pleijarit on se mihin tähdätään. Vaihtuvuutta on joukkueessa ja uusia kavereita tullut paljon. Hyvältä on näyttänyt”, varakapteeni Lauri Heinonen tuumasi.

Seuraa häntä: Janne Katosalmi

Pikkuväkkärä laituri on saanut harjoituspeleissä hyvin vastuuta. Viime kausi oli Katosalmelle debyyttikausi Mestiksessä. Maaleja Katosalmi iski komeat 14 kappaletta. IPK:ssa jo junioriaikoina pelannut Katosalmi on päässyt kokeilemaan myös Liigassa 16 ottelun verran ja hakee nyt uutta vauhtia Jasi Sinkkosen alaisuudesta kohti kirkkaimpia valoja.

Merkittävimmät pelaajasiirrot:

+ Henri Fomin (Peliitat)

+ Iiro Sulin (Kiekko-Vantaa)

+ Jussi Viitanen (KeuPa HT)

+ Pasi Kouvalainen (Hokki)

+ Samu Pyykkönen (Hokki)

 

- Ilkka Vaarasuo (Lopetti)

- Janne Pälve (Hermes)

- Saku Kinnunen (KalPa)

- Joona Tolvanen (Kiekko-Vantaa)

- Ainars Podzins (Metallurg Novokuznetsk)