Toni Leinonen: "Meille sopii hyvin altavastaajan status"

SaPKo ja Kiekko-Vantaa ratkovat Mestiksen mestaruuden keskiviikkona alkavassa finaalisarjassa. Yksi finaalien seuratuimpia pelaajia on K-Vantaan kapteeni Toni Leinonen.

Toni Leinonen voi olla tyytyväinen kauteensa. Runkosarjassa joukkueen parhaan pistemiehen titteli irtosi tehoin 15+30=45. Koko sarjan pistepörssissä nopeajalkainen laituri oli kuudes. Pudotuspeleissä kymmeneen peliin on syntynyt kuusi tehopistettä.

Vantaalaisten rosterista on löytynyt pudotuspeleissä mukavasti laajuutta tehopisteiden muodossa. Laajan pistenikkaririntaman kärkinimeksi on noussut nuori Atte Mäkinen, joka on tehnyt makoisat tehot 6+5=11.

Julius Rantaeskolan ja Pekka Niemimaan ketjussa operoivan Leinosen tehoja kaivataan myös finaaleissa. Kapteeni uskoo sentteri Niemimaan syttyvän finaaleissa entistäkin kovempaan liitoon.

Teillä oli tasainen sarja TUTOn kanssa. Minkälainen sarja se oli pelata?

”Totta kai jäi hyvät fiilikset, kun voitimme. Saimme hyvän lähdön siihen, kun voitimme kolme ensimmäistä peliä. Sitten oli vähän uskon kanssa koetusta, kun emme saaneet sarjaa heti katki. Loppujen lopuksi se saatiin kuitenkin ja hyvä niin.”

Millä fiiliksin finaaleihin? Mitä ajatuksia SaPKo herättää?

”Onhan se selvää, että SaPKo lähtee pienimuotoisena ennakkosuosikkina sarjaan, kun he voittivat runkosarjan. Meille sopii hyvin altavastaajan status. Taisimme voittaa runkosarjassa viimeisen keskinäisen ottelun, niin ihan hyvät asetelmat.”

Runkosarjassa kannoit pitkälti kultaista kypärää päässäsi, mutta pudotuspeleissä se on ollut Atte Mäkisen päässä. Onko siinä eroja pelata kultakypärällä ja ilman?

”Se on tietysti vähän vaikea sanoa. Kyllä minusta tuntuu, että kultakypärä päässä on hieman enemmän aikaa kiekon kanssa, mutta samalla saa tuta vastustajan, kun keppiä tulee vähän enemmän. Pudotuspeleissä pelikin on tietysti vähän erilaista, kuin runkosarjassa. Pieniä eroja on kuitenkin huomattavissa.”

Sano yksi pelaaja, joka tulee olemaan finaaleissa aivan liekeissä.

"Luulen, että Niemimaan Pekka syttyy vanhaa seuraansa vastaan finaaleissa aikamoiseen liekkiin."

Kuva: Toni Jaconelli