Espoo Unitedin Aleksi Järviselle yhden ottelun pelikielto

Maanantai-iltana pelattiin 4. välieräkamppailu Espoo United - SaPKo. Ajassa 16.18 Espoo Unitedin Aleksi Järvinen taklasi SaPKon Rasmus Hämäläistä. Hämäläinen loukkaantui taklauksen seurauksena, ja joutui jättämään pelin kesken. Tilanteesta ei tuomittu rangaistusta Järviselle. 

Kurinpitoryhmä määrää Espoo Unitedin #7 Aleksi Järviselle yhden ottelun pelikiellon säännön 124 perusteella. Järvinen kärsii pelikieltonsa ke 12.4.2017 pelattavassa ottelussa.

SÄÄNTÖ 124 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS:
MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät.

i. Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Jokainen tahaton tai tahallinen suora osuma vastustajan pään tai kaulan alueelle tulee rangaista. 

iii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus.

Perustelut päätökselle:
- Järvinen taklaa vastustajaa päähän.
- Vastustaja loukkaantuu tilanteessa.
- Järvisellä oli aikaa reagoida vastustajan matalaan peliasentoon, ja välttää päähän kohdistuneen taklauksen suorittaminen sekä siitä seurannut loukkaantuminen.
- Järvisellä ei ole aiempaa kurinpitohistoriaa.

Mielestäni Järvisen olisi pitänyt ko. tilanteessa pitää ehdottamasti huoli siitä, ettei antamansa kontakti osu vastustajan päähän. Vastustajan peliasento ei yllättäen muutu ennen kontaktia, vaan on hyvin selkeästi havaittavissa, että Järvinen päättää viedä taklauksensa loppuun vastustajan peliasennosta huolimatta.

Terveisin: 
Pasi Järvinen, kurinpitäjä