TUTOn Tomi Wileniukselle yhden ottelun pelikielto

Vantaalla pelattiin perjantai-iltana Suomen kiekkohistorian pisin ottelu, kun Kiekko-Vantaa kaatoi TUTOn jatkoajalla numeroin 4-3. Voittomaali syntyi ajassa 157:54. Tuossa ottelussa TUTOn Tomi Wilenius taklasi Kiekko-Vantaan Frank Gymeriä päähän. Gymer loukkaantui tilanteessa, eikä pystynyt jatkamaan ottelua.

Kurinpitoryhmä määrää TUTOn #63 Tomi Wileniukselle yhden ottelun pelikiellon säännön 124 kohtien i. ja iii. perusteella. Wilenius kärsii pelikieltonsa tänään lauantaina 1.4. pelattavassa 3. välieräottelussa TUTO - Kiekko-Vantaa.

SÄÄNTÖ 124 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS:
MÄÄRITELMÄ: Pelaaja kohdistaa millaisen iskun tahansa millä tahansa vartalonsa tai varusteensa osalla vastustajan pään ja niskan alueelle tai iskee tai runnoo vastustajan pään suojalasia tai laitaa vasten. Tämä sääntö syrjäyttää kaikki vastaavat pään ja niskan alueelle kohdistuvat teot paitsi tappeluun liittyvät. 

i. Ei ole olemassa sellaista tekoa kuin puhdas taklaus päähän. Jokainen tahaton tai tahallinen suora osuma vastustajan pään tai kaulan alueelle tulee rangaista. 

iii. Pelaajalle, joka vahingoittaa tai piittaamattomasti vaarantaa vastustajaa pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen seurauksena, tuomitaan ottelurangaistus. 

Perustelut:
- Wilenius suorittaa päähän kohdistuneen taklauksen.
- Taklattava pelaaja loukkaantuu tilanteessa.
- Wileniuksella oli myös mahdollisuus pelata tilanteessa kiekkoa, ja näin välttää loukkaantumisen aiheuttava taklaus.

Mielestäni Wileniuksen taklaus ei ole likainen eikä vahingoittamamistarkoituksessa suoritettu. Vaikka en löydä taklauksesta teknisesti juuri muuta vikaa kuin päähän kohdistuneen osuman, niin taklattavan pelaajan loukkaantuessa päähän kohdistuneen taklauksen seurauksena on tilanteesta seurauksena ottelurangaistus.

Terveisin:
Pasi Järvinen, kurinpitäjä