torstai, 30 maaliskuu 2017 12:25

Karsintasarjan ratkaisuhetket käyntiin perjantaina

Mestiksen karsintasarja jatkuu perjantai-iltana kahden ottelun voimin. Jaossa on äärimmäisen tärkeitä pisteitä.

Perjantai-illan karsintajännäreissä on tulessa neljä joukkuetta. Jyväskylässä JYP-Akatemia kohtaa IPK:n. Kajaanissa Hokin vieraaksi matkaavan Ketterän on kartutettava pistepussiaan. Muuten imatralaiset voivat unohtaa haaveilun paikasta Mestiksessä ensi kaudelle.

Ketterä oli tiukan paikan edessä jo maanantaina JYP-Akatemiaa vastaan, mutta kampesi itsensä elintärkeään voittoon viime hetkien voitto-osumalla. Tuon siivittämänä joukkue haki vakuuttavan 2-5-vierasvoiton Kalajoelta keskiviikkona kaatamalla JHT:n.

Ketterältä suurimpia onnistujia ovat olleet ratkaisupeleihin syttyneet Tomi Iso-Mustajärvi ja Ville Tenosalmi. Suomi-sarjan runkosarjassa hillittömiä tehoja mättäneet Jesse Juntheikki, Rudolfs Maslovskis ja Ondrej Mikula eivät ole päässeet aivan samanlaiseen lyöntiin karsintasarjan aikana. 

Selkä seinää vasten on myös JYP-Akatemia. Ketterän kanssa tasapisteissä oleva joukkue kohtaa neljän pisteen karkumatkalla olevan IPK:n. Voitolla IPK varmistaisi paikan kahden parhaan joukossa, ja näin ollen jatkaisi ensi kaudella Mestiksessä. JYP-Akatemialle tappio taas tietäisi joukkueen hakevan vauhtia ensi kaudella Suomi-sarjasta. Nyt jos koskaan on kyseessä klassinen kuuden pisteen ottelu.

Karsintasarjan ottelut perjantaina 31.3. klo 18.30 alkaen:
JYP-Akatemia - IPK
Hokki - Ketterä

Ottelut katsottavissa suorina lähetyksinä FANSEATISTA.

Kuva: Shaun Duncan